Pages

Thursday, September 8, 2011

Zacusca de legume

Zacusca de legume este preferata mea. Gogosarii, rosiile, ardeiul capia si morcovii contin multe vitamine ceea ce inseamna ca, pe langa faptul ca ii dau un gust aparte, zacusca este si foarte sanatoasa. Este o mancare usoara si o consumam iarna sau vara, acasa sau la serviciu.
 
Ingrediente:

-2 kg rosii
-500 g gogosari
-500 g ardei capia
-2 morcovi
-2-3 cepe mari
-5 căței de usturoi
-100 g ulei (sau un pic mai mult)
-2 liguri sare
-2 linguri zahar
-piper
-1-2 foi de dafin

Pregătire:

I.Se coc gogosarii si ardeii, se pun in apa rece, dupa care se curata de coaja, apoi se taie în fasii (Julien).

II.Rosiile se fierb si se strecoara, nu folosim decât sucul.

III.Se curata morcovii sise dau pe razatoare.

 IV.Ceapa se taie fasii.

V.Ceapa si morcovul se calesc in ulei (pana se inmoaie), apoi se adaugă rosiile, gogosarii, ardeiul si usturoiul.

VI.Se adauga zaharul, piperul si sare dupa gust

VII.Borcanele se leaga si se fierb 30 de minute la bain-marie.

Se lasa acoperite pana se racesc, dupa care se pun in camara.

Pofta buna!

No comments:

Post a Comment