Pages

Thursday, September 8, 2011

Zacusca de ciuperci

Reteta de zacusca de ciuperci se face cu ciuperci de padure - manatarci, ghebe. Sunt mai gustoase si mai sanatoase. 

Zacusca de ciuperci

Ingrediente:

-1 kg ciuperci
-1 kg ceapa
-1 kg gogosari
-2 cani ulei
-1 foaie de dafin
-piper
-sare

Preparare:

I.Se fierb ciupercile (sanatoase), apoi se lasa la scurs, dupa care se toaca marunt (se pot da prin masina de tocat).

II.Ceapa se curata, apoi se da prin masina de tocat (cu sita mare).

III.Se fierbe ceapa in zeama ramasa de la ciupercile fierte, in care s-au pus 2 cani cu ulei.

IV.Gogosarii se coc, se curata, apoi se trec prin masina de tocat (se pot pune si necopti, doar trecuti prin masina de tocat, dar copti sunt mai gustosi).

V.Se pun toate ingredientele intr-o oala mare ca sa de ain clocot, dupa care se pun la cuptor pana scad bine, mestecandu-se din cand in cand cu lingura de lemn, ca sa nu se prinda.

VI.Cand a scazut bine se pune in borcanele calde, sub care se pune ceva de inox pentru a nu se sparge.

VII.Se leaga si se sterilizeaza 30 de minute.

VIII. Se lasa acoperite pana se racesc, dupa care se pun in camara.

Putem folosi si alte ciuperci, dar ghebele si manatarcile sunt mai gustoase.

No comments:

Post a Comment