Aceasta reteta are in compozitie legume proaspete, iar gustul seamana cel al salatelor cumparate. Saramura este usor de facut si foarte gustoasa, zaharul din compozitie dandu-i un usor gust dulce, iar otetul ii da acreala. O putem manca ca si garnitura sau pur si simplu, fara nimic, conopida este foarte buna murata.
salata de iarna |
Ingrediente:
-5 kg gogosari
-2 kg morcovi
-2 kg telina - radacina
-2 kg conopida taiata bucati
-1 1/2 l otet
-600 g zahar
-150 g sare
-1/3 l ulei
- foi de dafin
I.Gogosarii se taie felii
II.Celelalte legume se dau pe razatoare
III. Conopida se rupe bucati
IV. Otetul, zaharul, sarea, uleiul si foile de dafin se fierb, dupa care zeama se pune peste legume. Se lasa 30 minute si pe urma se pune in borcane.
No comments:
Post a Comment