Pages

Saturday, September 3, 2011

Legume pentru iarna

Reteta de vegeta se prepara pentru iarna, dar la fel de buna este si vara. Cand tocam toate legumele, aceastea sunt proaspete si este mult mai convenabil sa facem vegeta in casa decat sa o cumparam. Stim ce punem in ea, nu este nimic daunator si intr-un final sunt legume conservate, tot ce avem nevoie pentru o mancare sau o ciorba.

Ingrediente:

-2 kg ceapa
-2 kg morcovi
-2 kg ardei
-1/2 kg pastarnac
-1/2 kg telina
-verdeata - patrunjel, marar
-750 g sare
-conservant

I.Se dau toate prin masina, adaugam sarea si lasam 12 ore intr-un vas. Zeama se arunca.

II.Amestecam bine, dupa care punem in borcane. Daca se lasa iar zeama, o arunca. Zeama se arunca incontinuu.

III.Dupa ce punem in borcan, deasupra se poate pune putina sare si se capseaza. Nu se sterilizeaza. 

Se pune in mancare la inceput, pentru a fierbe morcovul.






No comments:

Post a Comment