Pages

Friday, September 2, 2011

Gogosari in otet


Aceasta reteta de gogosari murati pentru iarna este una simplu de facut, mai ales ca nu se fierb. De obicei muraturile le fierbem in abur aproximativ jumatate de ora, dar de data asta, capia sau gogosarul  se pun pur si simplu in borcane si se lasa pana se acresc.

Se spala capia (gogosarul) si se lasa sa se scurga, apoi se ung cu ulei (fiecare), dupa care se aseaza in bidon sau borcan mare, peste care se toarna zeama:

-3 l apa
-1 l otet
-8 linguri sare
-8 linguri zahar
-seminte de mustar, hrean
-foi de dafin
-piper boabe
-poti pune si un pachet de amestec pentru muraturi
-3 pachete conservant

Se pune saramura pe foc sa se incalzeasca, pentru a se topi zaharul si sarea, apoi se toarna peste ardei
Deasupra se pun crengi de visin, poate si putin ulei, sa formeze un strat deasupra.
Se leaga cu celofan, apoi punem capacul si se pun in camara.

No comments:

Post a Comment