Pages

Saturday, September 17, 2011

Ardei gras umplut cu varza

 
Ingrediente:
-7 kg ardei gras de diferite culori
-6 kg varza alba
-1 kg morcov
-frunze de telina
-radacina de hrean
-sare
-zeama de lamaie – o lamaie
-apa cat cuprinde
-2 plicuri conservant
Ardei gras umplut cu varza

Preparare:
I.Se aleg ardei mari si sanatosi, se spala, se indeparteaza cotoarele si semintele si se lasa la scurs.
II.Varza se curata si se taie fideluta, se freaca cu sare si se stropeste cu zeama de lamaie.
III.Morcovii se curata, se dau pe razatoare si se amesteca in varza.
IV.Se umplu ardeii cu aceasta compozitie (indesand bine umplutura), apoi se aseaza in borcan.
V.Printre ardei se pun bucati subtiri de hrean.Deasupra se pun bucati de hrean si telina.
VI.Se fierbe apa cu sare (1 lingura de sare la 1 l de apa) si dupa ce se pun 2 plicuri de conservant (care s-au dizolvat in putina apa culduta), se toarna fierbinte peste ardeii din borcan, atat cat sa-i acopere.
VII.Se inchid borcanele ermetic, iar dupa racire se pun in camara.
(Se pot pune si in borcane mai mari pentru ca nu necesita fierbere).

No comments:

Post a Comment