Pages

Saturday, September 3, 2011

Salata de varza cu morcovi

Pentru salata de varza, nu exista cantitati exacte, depinde de cat de multa salata vreti sa faceti. Este buna pentru ca se pastreaza foarte bine si pentru a doua ziua, chiar daca are maioneza. Morcovul dat pe razatoare da un gust bun si o culoare aparte salatei.

Ingrediente:

-varza
-1 morcov mediu
-2 linguri maioneza
-sare, piper
-1 lingurita zahar

Eu toc totul pe o masa curata, pentru ca am mai mult spatiu :) 

I.Tocam varza marunta, marunta, de preferat cu un cutit mai mare, ca se face repede

II.Dam morcovul pe razatoare si il amestecam cu varza. 

III.Presaram piper si putina sare. Eu adaug si o lingurita de zahar (poate fi pudra, pentru ca se dizolva si se amesteca mai repede cu varza si morcovii). 

IV. Frecam totul bine, cu mana, pana se lasa zeama de la morcovi si varza, dupa care punem intr-un castron.

V. Adaugam maioneza si amestecam bine. Punem la frigider si lasam cel putin 2 ore inainte de a manca. Astfel se lasa mai multa zeama de la varza si morcovi si maioneza le intrepatrunde. Gustul este mai bun.




Cabbage salad with carrots

Ingredients:

-cabbage
-1 carrot
-2 tablespoons mayonnaise
-salt, black pepper
-1 tablespoon sugar

I chop everything on a clean table, as I have more space :) 

I.We chop the cabbage.

II.We grate the carrot and we mix it with cabbage. 

III.Add some salt and black pepper to taste. I also add 1 teaspoon of sugar (it may be powder). It will give a nice taste to the salad.

IV. We knead everything well, till we will have some juice from the cabbage and carrot. Then we put the mixture in a bowl.

V.We add mayonnaise and we mix it well. Put it in the fridge and leave it for at least 2 hours before eating. Like this, we will have more juice and the mayonnaise will give a better taste to the salad.

No comments:

Post a Comment